The ultimate guide to survive hangovers

ENG:

Yes, even the most stylish persons are going to have some in their life. Lots, really. But I have an effective guide that will help you to get rid of the post-party symptoms real quick. And now I want you to know that I only got drunk in order to do some research for this article. Not for myself, I’m not that egoist. I did it for you. So next time when you will wake up with a major hangover you will know what to do because I sacrificed myself. For you.

To all of you preparing for Easter parties or just a basic going-out with friends, there will be a socially encouraged drinking followed by a massive headache in the morning when you will wake up with red eyes, dry lips and sour breath. Oh, yes, you are smiling now but you will have some serious problems over the weekend, so I thought I would go through the remedies that helped me in the past.

As you probably know, there are different types of hangovers and there could be different remedies for them, but my tricks can be used for all of the hangovers you have experienced in your life. The simple, the instant, the academical and the worst of the hangovers, the resurrection. Even though they start differently and also the symptoms are different, they have two things in common: the huge amount of alcohol you had during the night and the first minutes in the morning when you start realising what have you done after getting drunk. 

You know what minutes I am talking about. The quiet seconds before the light hits you through the curtains. Before your mind starts reminding you of the shots. And the guys. And the dance floor. This is the calm before the storm and it won’t last long…

This is you after Easter. This is you at the weekend and every Saturday until you hit the age when you decide partying and getting drunk isn’t worth it anymore. But until then you will drink all the wine and the tequila and the vodka and the prosecco and the prosecco again. And then you will regret it. And you will swear to god you won’t drink anymore, but you will. Trust me. But the good thing is, I have a guide to surviving it.

Unfortunately, I have no remedy for the flashbacks and memories that will start hitting you up once you are wide awake, making you realise what a filthy animal you are. You have to face it with embarrassment: the drunk you is actually the real you. With superpowers.

1) Hydrate  

Drinking water while you are drinking alcohol and before you go to bed is vital because alcohol dehydrates you as such as coffee does so you should skip it the next day if you want to refresh yourself. Yes, I know, this is the most basic trick of all but there were times when you forgot it and then you spent the next day marooned on the couch watching your reflection on the TV. So you should drink plenty of water during the night and the next day. It’s the ANTIDOTE. And it helps. A lot.

2) Take a hot and long shower

That’s my favourite thing to do after a long and exhausting night because it gives me the illusion that I’m washing off my sins from the night before. I abandon my memories in the shower and I feel like a newborn after that, who doesn’t know what tequila or 3 glasses of wine are. “That wasn’t me, that was Patricia”. Even though it doesn’t really help with the hangover, it helps you getting rid of the smell of alcohol that penetrated your whole body.

3) Painkiller

After two glasses of water, it’s time to take an Ibuprofen (or two). I don’t know why, but it always works after a night out. No headache, no nausea, no dizziness. 

4) Proteins

What you need in the morning after the huge amount of water and painkillers, is a greasy meal full of protein. Ditch carbohydrates even if you are craving for a whole chocolate bar. As a vegetarian, I always make scrambled eggs with tofu but you have all the bacon in the world. And trust me, with a big punch of protein you can cure the hangover in a few minutes

5) Potassium and Magnesium

Bananas, avocado, beans and even french fries have these two vitamins you have lost during the night. So yes, an English breakfast will absolutely cure you. Coincidence? I don’t think so. You have to supply these two vitamins after a night-out in order to keep your blood pressure under control.

6) Sunglasses

Being photosensitive a whole day is not funny at all. Having dark circles and not having a concealer that is good enough for them is not funny either. But guess what do you have? Sunglasses! It will help you against the intense light and even with your dark circles. Lenny Kravitz in the house.

7) Swear you are never gonna drink again

Yes, the most important step of all. A true hangover without swearing to god you not gonna drink anymore is not really a true one. Is that even a hangover? You should repeat this last step every time.

HU:

Igen, még a legstílusosabb személyek is lesznek másnaposak néha. Sőt, talán többször is életük során. A jó hír az, hogy van egy hatásos útmutatóm ahhoz, hogy hogyan vészeld át. Mindemellett szeretném, hogy tudd, hogy csak azért ittam eddig, hogy megírjam ezt a cikket és értékes információval tudjak szolgálni. Nem magamért ittam, nem vagyok éppen ennyira egoista. Miattad csináltam. Így legközelebb, amikor egy orbitális másnapossággal fogsz ébredni, tudni fogod mit és hogyan mert feláldoztam magam. Érted.

Ez mindenkinek szól, aki Húsvéti partikra készül a hétvégén, vagy bármilyen más olyan eseményre, ahol alkoholt is lehet fogyasztani. Mindenki támogatni fog és ösztönözni, szóval ne lepődj meg ha másnap reggel piros szemmel, kiszáradt ajkakkal és savanyú szájízzel ébredsz. Óh, igen, most mosolyogsz, de lesz néhány problémád a hétvégén, úgyhogy hasznosnak találom összefoglalni a trükköket, amelyek jópárszor segítettek eddig.

Ahogyan gondolom tudod, rengeteg különböző másnaposság létezik a szimpla másnaposságtól kezdve, az azonnalin illetve az akadémiain(értsd egyetemisita buli) keresztül egészen a legrosszabbig, amely után mindenki azt hiszi, hogy feltámadtál és senki sem tudja megérteni, miért vannak még kognitív funkcióid. Annak ellenére, hogy nem ugyanúgy kezdődnek illetve a tünetek is eltérnek egymástól, két közös dolog van bennük: a nagy mennyiségű alkohol, amit elfogyasztottál az este folyamán és az első pár perc amiután felébredsz és realizálod miket csináltál három pohár bor után.

Tudod melyik percekről van szó. A nyugodt másodpercek, mielőtt a nap beszűrődik a szobádba. Mielőtt elkezded felidézni a feleseket. Meg a pasikat. Meg a táncparkettet. Ez az a bizonyos vihar előtti csend és nem fog sokáig tartani, garantálom.

Ez vagy te Húsvét után. Ez vagy te minden hétvégén és minden szombaton egészen addig, amíg eléred azt a korszakot, amikor eldöntöd, hogy nem éri meg többé. De addig megiszod az összes bort és tequilát és vodkát és proseccot és újból a proseccot. És meg fogod bánni. És megesküszöl istenre, hogy soha többé nem iszol már. A következő hétvégéig. 

Sajnos egyetlen tanáccsal sem tudok szolgálni az emlékek ellen, amelyek egyre szaporodni fognak a buli utáni reggel. Be kell valld magadnak szégyenkezve, hogy bizony a részeg te a valódi te. Néhány szuperképességgel.

1) Hidratálj

Az egyik legfontosabb dolog olyankor, amikor alkoholt fogyasztasz, a folyadékpótlás, hiszen így nemcsak, hogy elkerülöd a kiszáradást, de a méreganyagok hamarbb kiürülnek a szervezetedből, ergó kevesebb ideig leszel részeg. Fogyassz sok vizet az este folyamán is, lefekvés előtt illetve reggel, amiután felkelsz, hogy hidratáld az elroncsododott sejtjeidet. Próbáld elekrülni a kávét, hiszen másnaposan elszívja azt a maradék vizet is, amely még benned maradt. Bármennyire banálisan hangzik, segíteni fog. Hidd el.

2) Egy hosszú, forró zuhany

Ez a kedvenc dolgom egy hosszú éjszaka után, mert az az érzésem, hogy lemosom az összes bűnt magamról. Az emlékeim mennek a lefolyóba és egy újszülöttnek érzem magam utána, aki azt sem tudja mi fán terem a tequila vagy a bor. Annak ellenére, hogy nem igazán segít megszabadulni a másnaposságtól, segít megszabadulni az illattól, amely beleivódott a bőrödbe. Ez csak illúzió, de szerintem hatásos.

3) Fájdalomcsillapító

Két pohár víz után eljött az idő, hogy megajándékozd magad egy Ibuprofennel(vagy kettővel). Nem tudom miért, de nekem mindig segített. Viszlát fejfájás, viszlát hányinger, viszlát szédülés.

4) Protein

Erre van szükséged reggel, amiután hidratáltad a tested és elfelejtetted mi az a fejfájás. Egy zsíros reggeli(mértékkel) tele fehérjével. Felejtsd el a szénhidrátokat annak ellenére, hogy jobban kívánod a csokit mint valaha. Vegetáriánusként mindig egy omlettet készítek magamnak tofuval, de neked ott a világ összes baconja. És hidd el, hogy egy nagy adag fehérjével pár perc alatt megszabadulhatsz a másnaposságtól.

5) Magnézium és kálium

A banán, avokádó, bab és a sült krumpli is tartalmazza ezt a két vitamint, amelyet elvesztettél az éjszaka során. És igen, egy angol reggeli biztosan lábra állít. Véletlen? Nem hinném. Muszáj lesz pótolnod magnéziumot illetve a káliumot ha szeretnéd, hogy a vérnyomásod rendben legyen.

6) Napszemüveg

Fényérzékenynek lenni egy napon kersztül nem valami vicces dolog. Karikákkal kelni a szemed alatt, úgy, hogy ne legyen egy olyan korrektorod, amely teljesen eltakarja őket- ez sem egy vicces dolog. De találd ki mi fog segíteni? A napszemüveg! Elrejti a karikákat és véd is az erősnek tűnő fény ellen. Lenny Kravitz in the house.

7) Fogadd meg, hogy soha többé nem iszol már

Ez a legfontosabb az összes közül, a kihagyhatatlan. Másnaposság a másnaposság anélkül, hogy megfogadd, soha többé nem iszol már? Dehogy! Ezt a lépést ismételd meg minden alkalommal.

Till the next time,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.