Ce să îi spun copilului meu când vede doi bărbați sărutându-se pe stradă?

În primul rând, nu ar trebui să îți ascunzi homofobia după o întrebare atât de banală și nici nu ar trebui să ți-o justifici cu ajutorul bibliei, spunând că dumnezeu a creat dragostea între o femeie și un bărbat. Tot el ne îndeamnă să nu mințim, să nu avem relații în afara căsătoriei și să nu furăm. Dar te înțeleg că respecți și noua religie, cea a ipocriziei, numită PSD, care te invită la ură, te învață să furi, să minți și să nu respecți drepturile unui cetățean, la fel ca tine. Deci te înțeleg, homofobule, că abuzul, spitalele și școlile inexistente din românia și copiii abandonați de famiiliile noastre tradiționale nu sunt problema ta majoră. Mai de grabă te frământă faptul că x se f**e cu y în c*r.

În al doilea rând, am o veste foarte proastă pentru homofobul din tine. Votul tău la referendum nu te va scuti de la o discuție cu copilul tău despre doi bărbați sau două femei sărutându-se în public. Ba chiar din potrivă. Ar trebui să te gândești din timp la răspunsurile pe care i le vei da copilului tău când te va întreba de femeile agresate în public de bărbații lor, de copiii care cerșesc pe lângă drumurile naționale, de colegii care ajung cu vânătăi și nas spart la școală și de prietenii lui cei mai buni care sunt crescuți doar de o mamă.

În ultimele săptămâni am văzut sute de comentarii pro și contra legate de acest subiect și mi se pare amuzant cum unii confundă biblia cu constituția. Cum a făcut-o și tânăra deputată PSD, Aida-Cristina Căruceru, care a susținut miercuri, 19 septembrie, de la tribuna parlamentară, o declarație politică privind „importanța” referendumului pentru familie: „Sunt o femeie tânără și susțin referendumul pentru familia tradițională! Spun acest lucru cu mândrie, pentru că am văzut în ultimele zile o tendință pe care o consider periculoasă: aceea de a instiga tinerii împotriva acestui referendum. Referendumul pentru familia tradițională contează pentru unitatea socială, pentru că ne ajută să redescoperim lucrurile ce ne unesc, care sunt mult mai numeroase decât cele care ne dezbină, pentru că ne canalizează atenția către familie, lucrul cel mai drag și mai aproape de sufletul unei persoane, și pentru că ne apropie de religia ortodoxă și de tradițiile noastre. În primul rând, doamna Aida-Cristina Căruceru, trăim în 2018, și cred ca ar trebui să înțelegem că drepturile unui om nu ar trebui supuse la vot din cauza religiei și al tradițiilor subiective al altora. Trăim în 2018, și cred că ar trebui să înțelegem că nimeni nu vrea să distrugă familia tradițională. Ar trebui să înțelegem că tradiția și religia nu vor crește și nu vor educa copiii acelor familii tradiționale care ajung în centre de plasament din cauza abuzului și violenței în familie. Ar trebui să înțelegem că mii de copii, născuți în familii tradiționale, sunt crescuți de bunici și alte rude pentru că părinții lor sunt plecați să muncească în străinătate. 

 Da, trebuie să avem curajul să spunem că referendumul pentru familia tradițională este un liant național. Tineri sau mai în vârstă, cu opțiuni politice de stânga sau de dreapta, bărbați sau femei, toți suntem, în primul rând români și toți suntem uniți de aceleași lucruri importante: țara, tricolorul, familia. Pentru mine, familia a contat mereu enorm: am avut norocul și binecuvântarea de a mă naște într-o familie unită, în care am găsit mereu înțelegere, susținere, căldură și sprijin. Nimeni nu poate nega importanța căldurii și sprijinului pe care un cămin alcătuit dintr-un bărbat și o femeie, uniți, care se înțeleg, se respectă și se iubesc, îl poate oferi unui copil, mai ales în timpul copilăriei, atunci când personalitatea sa este în formare. Mai departe în viață, această căldură și acest sprijin contează foarte mult pentru o dezvoltare armonioasă și echilibrată. Toți copiii merită să profite la maximum de șansele pe care le oferă viața. Nu ar fi păcat să riscăm ca unii dintre ei să rateze aceste șanse din motive pur politice? Nu este păcat să facem politică pe seama unor subiecte atât de importante precum familia și viitorul copiilor acestei țări? Nu ducem prea departe lupta politică?! Să fii pentru familia tradițională și să votezi la referendumul din octombrie nu înseamnă să fii împotriva unor categorii de persoane, nu înseamnă să dorești mai puțin pentru unii, ci dimpotrivă, înseamnă să dorești cât mai mult pentru toți.”

Dacă n-ai urmărit până acum firul evenimentelor, referendumul acesta a intrat în atenția publicului larg în mai 2016. Atunci, Coaliția pentru Familie a adus trei milioane de semnături la Parlament și-a zis că are o inițiativă de modificat Constituția.

De semnături nu s-a vorbit până atunci, dar cumva au fost strânse. Un an și ceva mai târziu, Camera Deputaților a aprobat inițiativa cu un scor de 232 la 22. Scopul oficial al referendumului este să schimbe articolul 48, alineatul 1, din Constituție. În prezent, e așa: „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.” CpF vrea să fie așa: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie […].”

Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost adoptată într-o şedinţă de Guvern. Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da” sau „nu” este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, referendumul urmând să aibă loc pe parcursul a două zile, pe 6 şi 7 octombrie.

Poți să privești referendumul acesta ca pe un joker la cărți, un subiect banal, folosit să distragă atenția de la lucrurile mult mai mari, cum ar fi, în cazul de față, legea amnistiei, pe care Dragnea cu mafioții lui din PSD o vor da în liniște, fără ca ție, homofobule, care vei vota DA, să îți pese. Totuși, acest referendum nu e doar un subiect, că în august Guvernul a stabilit că va finanța. Astfel, rectificarea bugetară îi va aduce Ministerului de Finanţe circa 200 milioane de lei în plus la fondul de rezervă bugetară, din care se va asigura și „finanţarea referendumului pentru redefinirea familiei” care va costa aproximativ 43 de milioane de euro.

Referendumul de pe 7 octombrie, nu este pentru familie. E o invitație la ură și o încălcare a drepturilor omului.

E nevoie de 5,6 milioane de români cu drept de vot pentru ca acest referendum să fie considerat valid.

#boicotLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.